برنامه ملی توانبخشی تدوین شد

مدیر سایت
توسط مدیر سایت
7 دقیقه مطالعه

مشاور وزیر بهداشت:
برنامه ملی توانبخشی تدوین شد

تهران- ایرنا- مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی از تدوین برنامه ملی توانبخشی خبر داد و گفت: چهارهزار تخت توانبخشی کم داریم و فقط ۲۰۰ تخت در این حوزه در کشور فعال است.

به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، محمد تقی جغتایی روز چهارشنبه در حاشیه همایش سالانه طب فیزیکی و توانبخشی در سالن همایش های رازی در جمع خبرنگاران افزود: به دلیل هزینه بر بودن ایجاد تخت های توانبخشی و عدم پوشش بیمه ای، این کمبود وجود دارد در حالی که نیاز فوری به ۴ هزار تخت توانبخشی در کشور داریم.
وی افزود: خدمات توانبخشی در کشور باید گسترش یابد. اکنون این خدمات فقط به تعداد معدودی از افرادی که دچار بیماری های ستون فقرات و مشکلات اسکلتی، عضلانی، کمر درد و دست درد هستند ارائه می شود.
جغتایی ادامه داد: خدمات توانبخشی باید به صورت تیمی و مداوم به بیمارانی که دچار قطع نخاع، ضربه مغزی، سکته مغزی، اختلالات تکاملی، پارکینسون و ام اس ارائه شود تا این بیماران بتوانند به زندگی ادامه دهند.
وی اضافه کرد: اگر خدمات توانبخشی در کشور درست ارائه شود نیاز به درمان کم می شود و لازم است میان وزارت رفاه و بهداشت در این زمینه هماهنگی انجام شود.
مشاور وزیر بهداشت از تدوین برنامه ملی توانبخشی خبر داد و گفت: پیش نویس این برنامه که توسط جمعی از کارشناسان حوزه توانبخشی نوشته شده، آماده شده است و باید توسط شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تصویب شود.
جغتایی ادامه داد: برنامه ملی توانبخشی، هماهنگ کننده بین وزارتخانه های علوم و بهداشت و سایر نهادها است و ارائه خدمات توانبخشی را تسهیل می کند.
مشاور وزیر بهداشت گفت: لازم است خدمات توانبخشی با خدمات پزشکی و مراقبتی تجمیع شو و خدمات مشاوره ای و حرفه ای را نیز در بر بگیرد.
وی گفت: ارائه خدمات توانبخشی سبب بازتوانی فرد می شود و امنیت روانی و اجتماعی فرد را به دنبال دارد.
همایش سالانه طب فیزیکی و توانبخشی با هدف ارائه تشخیص و درمان توانبخشی با حضور کارشناسان و پزشکان در سالن همایش های رازی از امروز آغاز شده است و تا فردا ادامه دارد.

* کشور به نقشه ملی توانبخشی نیاز دارد
منصور رایگانی، رئیس انجمن طب فیزیکی و توانبخشی کشور گفت: از وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی درخواست داریم تا اقدامی برای تهیه نقشه ملی توانبخشی انجام دهد. تهیه نقشه های توانبخشی باعث می شود تا اقدامات این حوزه به صورت جامع ارایه شود.
رایگانی اظهار داشت: وظایف نهادهای مسئول نیز در این حوزه با تهیه نقشه مشخص خواهد شد و با استفاده از این نقشه دانشکده های توانبخشی به صورت مشخص توان بخشی اجتماعی برای افراد ناتوان را در نظر خواهند گرفت.
وی تصریح کرد: از دیگر مزایای این نقشه آن است که بودجه هدفدار و از هزینه های جاری در این حوزه کاسته خواهد شد و وظایف سازمان مردم نهاد مشخص می شود.

*اوزن تراپی فقط برای کاهش التهاب موثر است
سید احمد رئیس السادات، دبیر انجمن طب فیزیکی و توانبخشی نیز در این همایش طی سخنانی اظهار داشت: اثرات اوزن تراپی در بیماری های مختلف اسکلتی و عضلانی از جمله آرتوروز زانو و دیسک کمر بر اساس شواهد علمی کافی نیست زیرا این گاز فقط برای کاهش التهاب موثر است.
وی افزود: اوزون از ترکیب سه اتم اکسیژن تشکیل شده که در غلظت بالا اثر کسیدکنندگی داشته و برای گندزدایی استفاده می شود و در غلظت پایین به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند و در کاهش التهاب بهبود جریان خون و سیستم ایمنی اثردارد.
وی گفت: آنچه به اثبات رسیده استفاده بی جا و محدود این گاز در مبتلایان آرتوروز خفیف تا متوسط و به ویژه افرادی که در آنها درمان دارویی و فیزیکی نتیجه مطلوب نداشته است می توان در کوتاه مدت از درد و سختی مفاصل بکاهد.
وی اضافه کرد: اوزن درمانی در مقایسه با درمان دارویی اثری بهتر داشته است ولی نسبت به درمان های تزریقی مفصل زانو از جمله آمپول ژله ای اثر کمتری دارد.
دبیر انجمن طب فیزیکی و توانبخشی یکی از مهمترین مشکلات این طب را ناشناخته بودن پتانسیل و قابلیت این رشته توسط مردم و برخی از پزشکان دانست.
رئیس السادات اظهار داشت: هدف از رشته طب فیزیکی و توانبخشی و تشخیص درمان توانبخشی در حوزه های بیماری اسکلتی و عضلانی و بیماری های قلبی ، عروقی و ریوی عنوان کرد.
همایش سالیانه طب فیزیکی و توانبخشی به مدت ۲ روز (پنجم و ششم دی ماه) در سالن همایش رازی دانشگاه شهید بهشتی برگزاری می شود.
منبع: ایرنا، ۵ دی ۱۳۹۷

برنامه ملی توانبخشی
خبرگزاری ایرنا از همایش طب فیزیکی و توانبخشی در ۵ دی‌ماه ۱۳۹۷ گزارشی داده است که قابل توجه است. چند تن از مسئولین ارشد از جمله محمدتقی جغتایی مشاور وزیر بهداشت سخنرانی کردند. خلاصه سخنان آنان این است که توانبخشی در ایران وضع مطلوبی ندارد و نیاز به اصلاح دارد. مهم‌ترین طرقی که برای اصلاح امور گفته‌اند طرح ملی توانبخشی است.
از سال ۱۳۷۷ که اولین سند درباره سلامت منتشر شد و یک فصل به توانبخشی اختصاص داشت و از اصلاح توانبخشی بحث کرده بود تاکنون همواره و هر سال در همایش‌ها درباره مشکلات توانبخشی بحث شده و طرح‌هایی هم عرضه شده است ولی اکنون نسبت به بیست سال قبل، شاخص‌ها منفی‌تر شده‌اند. با اینکه بودجه و امکانات توانبخشی کم نشده و نسبت به گذشته چندین برابر شده است.
دفتر فرهنگ معلولین

این مقاله را به اشتراک بگذارید
نظر بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *