حفظ و حراست از اطلاعات ژنتیکی

مدیر سایت
توسط مدیر سایت
4 دقیقه مطالعه

حفظ و حراست از اطلاعات ژنتیکی

وحید قبادی‌دانا رئیس جدید سازمان بهزیستی در بازدید از بنیاد خیریه ژنتیک مشهد نکاتی گفته که قابل توجه است.
ایشان بر حفظ اطلاعات ژنتیکی مردم کشور تأکید کرده است اما لازم است چند نکته را یادآور شویم:
۱ـ اطلاعات ژنتیکی مردم هر کشور از مهم‌ترین رمز و رازهایی است که اگر دست دشمنان بیفتد به راحتی می‌توانند به روش‌های مختلف به کشور ضربه بزنند. چون گسترش انواع بیماری‌ها و حتی معلولیت‌ها، سلامتی، تغذیه و ده‌ها مسئله دیگر به ژنتیک بستگی دارد.
۲ـ اما هنوز آموزش‌های ملی وجود ندارد و رسانه‌های همگانی به مردم، به مسئولین، به مراکز مردمی و غیره یاد نداده‌اند با این مسئله چگونه برخورد کنند و از کیان ملی کشور یعنی رمز و رازهای ژنتیکی چگونه حراست نمایند.
با اینکه در بسیاری از کشورها با اعمال و اجرای روش‌های مختلف آموزشی از کودکی به افراد یاد داده‌اند ژنتیک را چگونه پاسداری کنند.
۳ـ فرهنگ‌سازی ژنتیکی در ایران بسیار ضعیف است، هنوز کتب درسی از دوره ابتدایی تا دانشگاه، فاقد اطلاعات درباره ژنتیک و چگونگی حراست از آن است؛ هنوز فیلم‌ها، جزوات، بروشورها، کتب و مقالات، تبلیغات خیابانی و عمومی وجود ندارد.
با اینکه بهزیستی و دیگر نهادهای مرتبط به ژنتیک می‌توانند از نخبگان و متفکران و از دستگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فرهنگی بخواهند در این زمینه ورود پیدا کنند و اقداماتی داشته باشند.
دفتر فرهنگ معلولین
متن خبر:

تاکید رئیس بهزیستی بر حفظ اطلاعات ژنتیکی کشور
رئیس سازمان بهزیستی کشوردر حاشیه بازدید از بنیاد خیریه ژنتیک مشهد، بر حفظ و جلوگیری از افشای اطلاعات ژنتیکی تاکید کرد و گفت: فعالیت این بنیاد و افزایش چنین مراکزی بر کاهش تعداد معلولان در کشور تاثیر به سزایی دارد.
به گزارش ایسنا، وحید قبادی دانا، معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور صبح امروز در حاشیه بازدید از بنیاد خیریه ژنتیک مشهد، نسبت به حفظ اطلاعات ذخایر و جلوگیری از افشای اطلاعات ژنتیکی تاکید کرد و گفت: در ارسال ژن‌های گرفته شده از بیماران یا افراد به کشورهای دیگر به منظور انجام آزمایش ها، باید مراقب سوءاستفاده های احتمالی بود.
معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: در حالی که ما نسبت به اهمیت اطلاعات ژنتیکی آنطور که باید و شاید توجه نمی کنیم در برخی از کشورهای جهان حفظ این اطلاعات از اهمیت فوق العاده فراوانی برخوردار است.
وی از خدمات ارائه شده توسط بنیاد ژنتیک در خراسان رضوی تقدیر کرد و افزود: فعالیت این بنیاد و افزایش چنین مراکزی بر کاهش تعداد معلولان در کشور تاثیر به سزایی دارد.
در ادامه، «نرگس ژیان» رئیس بنیاد خیریه ژنتیک خراسان رضوی نیز گفت: فعالیت این بنیاد از سال ۱۳۸۸ در مشهد آغاز شده و تاکنون خدمات مثمرثمر فراوانی را به مراجعان ارائه کرده است.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بهزیستی کشور،رئیس بنیاد خیریه ژنتیک خراسان رضوی در پایان با بیان اینکه خدمات در این بنیاد در دو بخش مشاوره ژنتیک و انجام آزمایشات ژنتیک ارائه می شود، یادآور شد: در این چارچوب از ابتدای امسال تاکنون به پنج هزار و ۵۰۰ زوج مشاوره ژنتیک ارائه شده و در بخش انجام آزمایش‌های ژنتیک هم حدود ۱۵ هزار نفر خدمات دریافت کرده اند.
منبع: ایسنا، ۲۳ دی ۱۳۹۷

این مقاله را به اشتراک بگذارید
نظر بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *