قانون حمایت از معلولان به واسطه نبود بودجه مغفول مانده است

مدیر سایت
توسط مدیر سایت
4 دقیقه مطالعه

قانون حمایت از معلولان به واسطه نبود بودجه مغفول مانده است

یک عضو هیات رییسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: بخش عمده‌ای از قانون حمایت از معلولان به واسطه نبود بودجه در سال جاری مغفول مانده است.
ناهید تاج الدین در گفت‌‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: متأسفانه سرنوشت اجرای لایحه حمایت از حقوق معلولان که از سال ۸۳ تا به امروز مغفول بود و پس از اصلاحات فراوان و پس از طی یک دوره انتظار دو و نیم ساله، اسفند ماه سال گذشته در مجلس به تصویب رسید و تبدیل به قانون شد و در اردیبهشت سال جاری توسط ریاست جمهوری برای اجرا ابلاغ شد هنوز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.
وی افزود: با توجه به آنکه همه مراحل تصویب این قانون بعد از بودجه ۹۷ اتفاق افتاده بود به قرار قاعده اجرای بخش عمده‌ای از آن که نیازمند بودجه بود در سال جاری مغفول ماند.
این عضو هیأت رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: انتظار حقیقی آن بود که سازمان برنامه و بودجه در تدوین بودجه ۹۸ اعتبارات لازم را برای اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان پیش بینی کند، اما متأسفانه بودجه‌ای که بهزیستی برای اجرای قانون حمایت از حقوق معلولین برآورد کرده، ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود این در حالی است که کل بودجه‌ای که سازمان برنامه و بودجه کشور به سازمان بهزیستی اختصاص داده، ۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان است.
تاج الدین خاطرنشان کرد: افزایش هزار و ۱۰۰ میلیارد تومانی این بودجه نیز عملاً نخواهد توانست به اجرای درست قانون حمایت از حقوق معلولان کمک کند.
منبع: ایسنا، ۶ بهمن ۱۳۹۷

مغفول ماندن قانون حمایت از معلولان به خاطر بودجه
دفتر فرهنگ معلولین
خانم ناهید تاج‌الدین عضو کمیسیون اجتماعی مجلس درباره قانون معلولان و عدم اجرای آن سخنانی گفته که چند نکته به ایشان تذکر داده می‌شود:
۱ـ همگان به خاطر دارند که پس از تصویب قانون حمایت از معلولان در سال ۱۳۸۳، به خاطر بودجه آن قانون ملغا اعلام شد و دستگاه اجرایی اعلام کرد نمی‌تواند آن را اجرا کند. با اینکه در آن زمان وضعیت مالی کشور بسیار بهتر از اکنون بود.
۲ـ با توجه به اینکه مسئولین سال ۹۸ را از لحاظ مالی و بودجه بدتر می‌دانند هیچ شانسی برای اجرای قانون معلولان نیست و این قشر مظلوم تا چه زمانی باید از حمایت محروم بمانند.
۳ـ آن‌گونه که برخی کارشناسان اعلام کرده‌اند راه‌کارهای دیگری هست که می‌تواند قانون معلولان را اجرا کرد و آن را منوط به داشتن بودجه کافی نکرد.
مجلس می‌تواند در این زمینه مطالعاتی داشته باشد و با تدوین متمم قانون معلولان را اجرایی نماید.
۴ـ یک راه کار بسیار مهم پادار کردن بودجه‌های خفته است. برای مثال معلولان کشور دارایی بزرگی به نام موقوفات دارند. یعنی املاک منقول و غیر منقولی که مردم برای امور معلولین وقف کرده‌اند، سرجمع مالی این موقوفات بسیار از بودجه سنواتی مورد نیاز برای معلولان است.
۵ـ از این‌گونه راه کارها فراوان است، ولی همه اینها منوط به این است که مسئولین اراده بر حلّ مشکل معلولان را داشته باشند.

این مقاله را به اشتراک بگذارید
نظر بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *