دسترس‌پذیری به تجهیزات

مدیر سایت
توسط مدیر سایت
4 دقیقه مطالعه

دسترس‌پذیری به تجهیزات

دفتر فرهنگ معلولین

خبرگزاری ایسنا گزارشی درباره تجهیزات موردنیاز معلولان مثل ویلچر، عصا و سمعک در شنبه ۳ شهریورماه ۱۳۹۸ منتشر کرده است. این گزارش را سازمان بهداشت جهانی WHO تهیه کرده است.
خلاصه این گزارش عبارت است از: امروزه در جهان یک میلیارد نفر به وسایل و تجهیزات کمکی نیاز دارند اما تنها یک دهم اینان به این وسایل دسترسی دارند و می‌توانند این وسایل را تهیه کنند. نیز ۷۵ میلیون نفر به ویلچر نیاز دارند اما فقط ۵ تا ۱۵ درصد آنان به ویلچر دسترسی دارند. در سراسر جهان ۴۶۶ میلیون نفر به سمعک نیاز دارند ولی ده درصد آنان تأمین می‌شوند. در مورد عینک، دویست میلیون نفر، به رغم نیاز به عینک از آن محروم هستند.
به هر حال دسترسی معلولان به تجهیزات اندک است، زیرا این وسایل گران قیمت است و وضع مالی آنان خوب نیست.
چند نکته درباره این گزارش هست:
۱ـ با افزایش تولید می‌توان دسترسی معلولان را به این تجهیزات افزایش داد.
۲ـ اما بهترین راه کار ورود خود معلولان به عرصه‌های مختلف تولید است.
۳ـ در صورت ورود معلولین در تولید تجهیزات هم در همه جهان گسترش می‌یابد و انحصار این تجهیزات در دست چند شرکت از بین می‌رود. لذا قیمت آنها کاهش می‌یابد.
از سوی دیگر معلولان به کسب و کار رسیده و درآمد خواهند داشت و از طریق این درآمدها، توانایی تهیه این وسایل را پیدا می‌کنند.
۴ـ اما چگونگی ورود معلولین در تولید وسایل مورد نیازشان، راه کارهای علمی و تجارب جهانی در این زمینه وجود دارد.
معلولین با تشکیل گروه‌های کوچک می‌توانند از مراحل کم هزینه شروع و به تدریج کار را توسعه دهند. *.م.ن

سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد
لزومِ بهبود دسترسی معلولان به تجهیزات یاری‌رسان
سازمان جهانی بهداشت (WHO) بر بهبود دسترسی معلولان و افراد نیازمند به فناوری‌های یاری‌رسان تاکید کرد.
به گزارش ایسنا، سازمان جهانی بهداشت در نشستی با موضوع فناوری‌های یاری‌رسان بر اهمیت دسترسی به تجهیزات یاری‌رسان و موثر در بهبود کیفیت زندگی افرادی که به این فناوری‌ها نیاز دارند، تاکید کرد.
سمعک، ویلچر، تجهیزات ارتباطی، عینک، اندام‌های مصنوعی و دیگر تجهیزات ضروری از جمله محصولات و فناوری‌های یاری‌رسان هستند که کیفیت زندگی این افراد را بهبود می‌دهند. تمامی افراد ممکن است به فناوری‌های یاری‌رسان نیاز داشته باشند اما در افرادی که دچار معلولیت هستند یا افراد میانسال نیاز بیشتری احساس می‌شود.
سازمان جهانی بهداشت برآورده کرده که در سراسر جهان یک میلیارد نفر حداقل به یک فناوری یاری‌رسان نیاز دارند اما از هر ۱۰ نفر تنها یک نیازمند به این تجهیزات دسترسی دارد که بالا بودن قیمت محصولات، عدم آگاهی و کمبود نیروهای متخصص و آموزش دیده از جمله دلایل آن است.
به گزارش سایت اطلاع‌رسانی این سازمان، امروزه ۷۵ میلیون نفر به ویلچر نیاز دارند اما تنها پنج تا ۱۵ درصد از آنان به ویلچر دسترسی دارند. در سراسر جهان ۴۶۶ میلیون نفر به استفاده از سمعک نیاز دارند اما در حال حاضر تولید سمعک تنها ۱۰ درصد از نیاز فعلی را تامین می‌کند. همچنین ۲۰۰ میلیون نفر که با مشکل بینایی روبرو هستند از داشتن عینک محروم هستند.
منبع: ایسنا، ۲ شهریور ۱۳۹۸

این مقاله را به اشتراک بگذارید
نظر بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *