معلولان حائز رتبه برتر در کنکور ۹۸

مدیر سایت
توسط مدیر سایت
13 دقیقه مطالعه

معلولان حائز رتبه برتر در کنکور ۹۸

دفتر فرهنگ معلولین

نهم و دهم مهرماه ۹۸ چند گزارش از دیدار رئیس و معاون فرهنگی سازمان بهزیستی با معلولانی که در کنکور ۹۸ درخشیدند منتشر شد. گزارش‌های مهمی است و امید است به آن توجه شود.
این گزارش‌ها شامل بیان مشکلات و دردهای معلولان است که با چه سختی تحصیل می‌کنند و به رغم فقر و موانع فراوان به مرتبه‌های عالی می‌رسند؛ نیز شامل دیدار ریاست سازمان با این افراد است.
لازم به تذکر است که در کشورهای پیشرفته به معلولان به مثابه یک سرمایه ملی نگاه می‌کنند درست مثل چاه‌های نفت و معادن. زیرا اینها ذهن و عقل فعالی دارند و می‌توانند به مراتب و مدارج عالی علمی برسند و مشکلات بسیاری را از سر راه بردارند.
اما این کشورها در زمینه‌های مختلف فرهنگی برای اینان برنامه‌ریزی کرده و امکانات لازم را فراهم می‌آورند. سازمان بهزیستی ایران باید خط‌مشی خود را اصلاح کند و به فرهنگ و مقوله‌های فرهنگی مثل کتاب به مثابه توانبخشی و عوامل توان‌افزا نگاه کند. از طرف دیگر وزارت فرهنگ و ارشاد لازم است زیرساخت‌های لازم را برای معلولان فراهم نماید. بالاخره بدون بسترسازی مناسب نمی‌توان ادعا نمود که مدافع دانش‌آموز، دانشجو معلول و فرهنگ معلولان است. *.م.ن

کسب رتبه سه رقمی در پی درس خواندن با ذره بین
تهران- ایرنا- درس خواندن شاید برای بسیاری از دانش آموزان، سخت باشد اما مطمئنا این سختی برای افراد دارای معلولیت یا مشکلات اجتماعی و اقتصادی، دو برابر خواهد شد؛ به رغم تمام این مشکلات، هر سال تعدادی از این افراد با رتبه های خوب و در رقابتی تنگاتنگ در بهترین دانشگاه های کشور پذیرفته می شوند.
سازمان بهزیستی کشور برای نخستین بار از دانشجویان تحت پوشش خود که در کنکور رتبه های کمتر از هزار کسب کرده بودند، در آیینی تقدیر کرد و این آیین، مجالی شد تا چند نفر از این دانشجویان شادی ها و گلایه های خود را صمیمانه با وحید قبادی دانا رئیس بهزیستی در میان بگذارند. در این بین سخنان دانشجوی موفق کم‌بینایی تعجب برانگیز بود چرا که او با داشتن رتبه سه رقمی در کنکور، آن را شکست و ضربه بزرگی برای خود خواند.
این دانشجوی نابینا در سخنانی مدعی شد که منشی کنکور او در آزمون سراسری، توانایی لازم برای شرکت در یک آزمون سرعتی -کنکور- را نداشت.
وی گفت: دردناک تر از کُند بودن منشی در پاسخ دادن به سئوالات این بود که او، پاسخ های من را اشتباه زد و موجب شد تا رتبه من جا به جا شود و اگر پاسخ ها را درست می زد اکنون من در دانشگاه تهران درس می خواندم؛ این مساله ضربه بزرگی به من وارد کرده و باعث شده تا این رتبه برای من شکست بزرگی شود و این درحالی است که من شب ها تا دیروقت با ذره بین درس می خواندم.
یکی دیگر از دانشجویان دارای معلولیت جسمی حرکتی نیز در این آیین از این مساله گلایه کرد که چرا سهمیه او که در منطقه محروم ملارد زندگی می کرد، با سهمیه کسی که در منطقه یک تهران زندگی می کند، یکسان است و سهمیه ای برای او در نظر گرفته نشده است.
البته دانشجویان در این آیین فقط گلایه نداشتند و یکی از این دانشجویان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، تقدیر بهزیستی از دانشجویان دارای رتبه های برتر را کاری ستودنی و قابل تقدیر خواند و از حمایت های توانبخشی بهزیستی بسیار خرسند بود و گفت: این برای نخستین بار است که بهزیستی چنین آیینی را برگزار می کند.
تعدادی دیگر از دانشجویان نیز برنامه ریزی برای عزیمت دانشجویان به مشهد مقدس را از برنامه های خوب بهزیستی عنوان کردند.
وحیدقبادی دانا در این آیین درباره مشکلات دانشجویان حاضر گفت: این مسائل را باید از طریق سازمان سنجش پیگیری کنیم. اما غرضی در کار نبوده است تا اجحافی صورت گیرد.
وی تصریح کرد: امروز چهارشنبه آیین نامه ماده ۹ قانون حمایت از افراد دارای معلولیت در دولت بود که با تصویب آن مسائل پیش رو هموار می شود.
بر اساس ماده ۹ قانون حمایت از افراد دارای معلولیت، افراد دارای معلولیت نیازمند واجد شرایط در سنین مختلف می توانند با معرفی سازمان بهزیستی از آموزش عالی رایگان در واحدهای آموزشی تابعه وزارت خانه های آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دیگر دستگاه های دولتی و نیز دانشگاه آزاد اسلامی و سایر مراکز آموزش عالی غیردولتی از محل ردیف مربوطه در بودجه سنواتی بهره مند شوند.
منبع: ایرنا، ۱۰ مهر ۱۳۹۸

برای نخستین‌بار؛ فرزندان تحت پوشش حائز رتبه‌های زیر هزار کنکور تجلیل می‌شوند
سرپرست امور فرهنگی سازمان بهزیستی کشور از تجلیل رتبه‌های زیر هزار فرزندان تحت پوشش شرکت‌کننده در کنکور ۹۸_۹۹ خبر داد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل، «سیدمهدی سیدمحمدی» سرپرست امور فرهنگی سازمان بهزیستی کشور از تجلیل رتبه‌های زیر هزار فرزندان تحت پوشش شرکت‌کننده در کنکور ۹۸_۹۹ خبر داد و گفت: از ترم بهمن‌ماه سال ۹۴ تفاهمنامه‌ای فی‌ما بین بهزیستی و دانشگاه آزاد منعقد شد و این تفاهمنامه دو سال یکبار تمدید می‌شود.
سرپرست امور فرهنگی سازمان بهزیستی کشور، افزود: براین اساس دانشگاه آزاد اسلامی ۲۰ درصد بابت شهریه افراد تحت پوشش در مقطع کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکتری تخفیف داده شد؛ لذا اگر در دانشگاه آزاد تحصیل کنند شهریه آنها تا مقطع کارشناسی ارشد پرداخت و در مقطع دکتری هم مبلغ ثابتی تا سقف ۴ میلیون تومان به آنها ارائه می‌شود و برای دانشگاه‌های پیام نور و علمی کاربردی شهریه به دانشجو پرداخت می‌شود
وی با بیان اینکه ۳۴ هزار نفر در مقطع کاردانی تا دکتری تحصیل می‌کنند، در پایان یادآور شد: نیمی از این تعداد در دانشگاه آزاد اسلامی علم‌آموزی می‌کنند که ۵۶ درصد معلولان هستند.
منبع: سایت بهزیستی، ۹ مهر ۱۳۹۸

پای صحبت های نفرات برتر بهزیستی در کنکور ۹۸/ سختی باعث رشد و ترقی فرد می شود
آنان که نه به سهمیه دانشگاه و نه به مدارس و کلاس های لاکچری آنهم با قیمت های نجومی دل نبسته اند.
فرقی هم نمی کند، بچه جنوبی ترین شهر کشور باشند یا شمالی ترین نقطه جغرافیایی ایران، امروز طبقه دهم ساختمان مرکزی سازمان بهزیستی کشور، آن طرف تر از خیابان شهید فیاض بخش، به همت دفتر امور فرهنگی سازمان روز متفاوتی را تجربه کرد، اینجا امروز، نه از امضای تفاهم نامه خبری بود و نه از نشست خبری، ۳۳ عضو سازمان بهزیستی که امسال با رتبه های کمتر از هزار، ۳۳ صندلی از دانشگاه های برتر ایران را صاحب شده اند، حالا آمده اند تا میهمان دکتر وحید قبادی دانا رییس سازمان بهزیستی کشور باشند. آنهم نه یک نشست رسمی، بلکه یک نشست ساده و صمیمی.
از همه جای ایران هم بودند، از ملکان و بناب تا سوادکوه و ثلاث باباجانی آسیب دیده از زلزله، تا به خاطر تلاش و پشتکارشان تجلیل شوند. ۱۹ دختر و ۱۴ پسر که ۱۴ نفر از آنها نابینا و کم‌بینا، ۵ نفر معلول جسمی – حرکتی و ۶ نفر دیگر که معلولیت دیگری داشتند. نفر به نفر، بوسیله رئیس سازمان بهزیستی کشور تقدیر شدند.
امروز صحبت های رییس سازمان بهزیستی کشور هم متفاوت تر از روزهای قبل بود. او حالا با فرزندانی هم صحبت شده بود که به وجودشان افتخار می کرد و این اتفاق کاملا در نگاه و لبخندش محسوس بود، حتی آنقدر برایش جذاب و شیرین بود که به این زمان محدود دیدار بسنده نکرد و به آنها قول داد تا در فرصتی دیگر پای صحبت آنها بنشیند حتی اگر سه ساعت زمان لازم باشد.

سختی باعث رشد و ترقی فرد می شود
این جمله ای است که «پدرام عبدالله پور» دانشجوی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مدام به زبان می آورد و می گوید: سختی ضعف نیست بلکه فرصتی است برای ترقی و رشد.
وی که حائز رتبه ۱۷ کنکور سراسری امسال شده است، ادامه می دهد: مدتی است که تحت پوشش سازمان بهزیستی هستم و از سوی این سازمان حمایت می شوم. پدرام که در روز ۱۳ ساعت درس می خوانده تا وارد دانشگاه شود، فرزند بهزیستی بودن را ضعف نمی داند بلکه معتقد است هر تلاشی ثمره خوبی دارد و حاصل تلاش او قبولی در رشته پزشکی آنهم با رتبه ۱۷ است.
او که از سواد کوه آمده و خواهر و برادر دارد قرار است به همین بسنده نکند و ادامه تحصیل دهد. او می گوید: تحت هر شرایطی باید تلاش کرد و باعث افتخار خانواده و جامعه بود.

برای رفتن به دبیرستان روزانه یک ساعت راه می رفتم
«افشین کلارستانی» از روستای جور بند مازندران آمده؛ دانشجوی رتبه ۳۴۱ کنکور که حالا در رشته مکانیک دانشگاه شهید رجایی پذیرفته شده است.
او می گوید: برای رفتن به دبیرستان در شهرستان نور که ۲۵ کیلومتر با روستای شان فاصله داشته است؛ روزانه یک ساعت راه می رفته تا به مدرسه برسد و ۵ تا ۶ ساعت در هر روز درس می خوانده.
از رویاهایش که می پرسی می گوید: مکانیک خودرو را دوست دارم و امیدوارم کارشناسی ارشد را در دانشگاه علم و صنعت قبول شوم و تا مقطع دکتری ادامه بدهم.
افشین آرزو می کند هیچکس معلول به دنیا نیاید و یا دچار معلولیت نشود چون خودش در سن چهار سالگی آنهم به خاطر یک حادثه، بینایی چشم راست خود را از دست داده است.
او می خواهد تا پدر و مادرها کمک کنند تا استعداد بچه های معلول کشف شود و بعد تلاش کنند تا به نتیجه برسد. او حتی از معلولین می خواهد اعتماد به نفس خود را از دست ندهند و امیدوار باشند.

محدودیت مانع پیشرفت نیست
«سحر سلیمانی نژاد» هم رتبه ۲۲ کنکور را به دست آورده و شده دانشجوی رشته روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد.
او که دختر مشهدی درسخوان و با انگیزه ای است، کم بیناست و با تکیه بر مهارت ها و سخت کوشی اش به اینجا رسیده است. خودش می گوید: قبول شدن در دانشگاه های تهران و شهیدبهشتی را بیشتر دوست داشته، اما معتقد است پذیرش این دانشگاه ها بیشتر از منطقه یک است و چون خودش از منطقه ۳ شرکت کرده است به همین دلیل نتوانسته در تهران قبول شود. البته او امیدوار است کارشناسی ارشد را در دانشگاه های تهران بخواند و تا مقطع دکتری ادامه دهد.
سحر در پیامش به هم سن و سال های خودش اینطور عنوان می کند: «اگر هدف داشته باشید؛ محدودیت ها مانع راه نمی شوند و با تلاش و خواستن به هر چه می خواهید می رسید.
گزارشگر: شکیبا بیاتی
منبع: سایت بهزیستی، ۱۰ مهر ۱۳۹۸

 

این مقاله را به اشتراک بگذارید
نظر بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *