گزارش یک رنج

مدیر سایت
توسط مدیر سایت
5 دقیقه مطالعه

گزارش یک رنج

دفتر فرهنگ معلولین

محمدامین افشارپور گزارشی درباره جلسه‌ای داد که برای مناسب‌سازی تشکیل شده بود ولی به دلیل نامناسب بودن محل برگزاری، معلولین با سختی خودشان را به جلسه رساندند. این گزارش در ۵ مهرماه ۱۳۹۸ در خبرگزاری ایرنا منتشر شد. اما چند نکته:
۱ـ بعضی مدیران و مسئولین واقعاً درباره نامناسب بودن یک مکان برای معلولان درک و برداشت خاصی ندارند و تنها وقتی متوجه می‌شوند که چند ساعت با ویلچر یا چشم بسته با عصا بخواهند در شهر تردد نمایند.
اما این وظیفه خود معلولان است که با نوشتن چنین گزارش‌هایی یا با سخن و حرف زدن با مسئولین مشکلات را تفهیم کنند. بنابراین لازم است از محمدامین افشارپور تشکر کرد که این گزارش را منتشر کرد.
۲ـ جا داشت دیگر افراد دارای معلولیت و شرکت کننده هم چند سطری می‌نوشتند یا عکس‌هایی از آن مکان تهیه می‌کردند و منتشر می‌کردند.
۳ـ معلولان باید یاد بگیرند مطالبات خود را در چارچوب قانون و با استدلال و منطق و بدون فضاسازی و خشونت مطرح کنند. تنها راه رسیدن به اهداف همین روش است.
۴ـ جا دارد مسئولین و مدیرانی که در آن جلسه شرکت کرده‌اند، از معلولان معذرت‌خواهی کنند و قول دهند برای دفعات بعد در جایی بهتر و مناسب‌سازی شده جلسه برگزار کنند. *.م.ن

جلسه‌ای که بر رنج معلولان شیراز افزود
شیراز- ایرنا- نمایندگان معلولان شیرازی به امید باز شدن دریچه ورودشان به جامعه و محیط شهری خود را به کمیته مناسب‌سازی این کلان‌شهر رساندند اما با مشاهده شرایط نامناسب محل برگزاری این جلسه در زیرزمین مجموعه ورزشی حافظیه، خنده‌ای تلخ بر لب آنها نشست.
مسئولان برخی ادارات شیراز برای مناسب سازی محیط شهری و شنیدن مشکلات معلولان این شهر در مکانی جلسه تشکیل دادند که فاقد آسانسور و از این رو، نامناسب ترین محل ممکن برای تردد معلولان بود و تنها رنج آنها را فزونی بخشید و این سؤال را در ذهن متبادر کرد که چرا این کمیته هم شرایط آنها را درک نکرده است؟
نمایندگان معلولان شیرازی با ویلچر و عصای سفید و با رنج فراوان یکی یکی، حدود ۴۰ پله ناایمن را پائین آمدند به امید اینکه آخرین پله‌های رنجی باشد که طی می‌کنند و سرانجام ساعت ۹ صبح روز پنجشنبه چهارم مهرماه جاری خود را به محل برگزاری دومین جلسه کمیته هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی شهرستان شیراز رساندند تا شاید مسئولان، گره‌ای از مشکلات این قشر باز کنند.
در زمان برگزاری جلسه که بیش از سه ساعت به طول انجامید هیچ یک از مسئولان از برگزاری این جلسه در محل زیرزمین مجموعه ورزشی حافظیه بر زبان جاری نکردند انتقادی مطرح ننمودند تا مرهمی بر دل معلولان باشد.
در این جلسه مسئولان و نمایندگان دستگاه‌های مختلف گزارشی از اقدامات انجام شده را ارائه و نمایندگان معلولان نیز مطالبات و درخواست‌های این قشر را ازجمله عدم مناسب‌سازی معابر شهری، سیستم حمل و نقل و خدمات عمومی، غیر استاندارد بودن اماکن ورزشی و … را مطرح کردند.
به گفته مسئولان مربوطه، جلسات این کمیته به صورت دوره‌ای در دستگاه‌های مختلف برگزار می‌شود که میزبان دومین جلسه سال ۹۸ این کمیته نیز اداره ورزش و جوانان شهرستان شیراز و هیئت اسب سواری این شهر بود.
خاتمه این جلسه نیز با عکس یادگاری همراه بود و بیشتر دعوت‌شدگان که فاقد مشکل جسمی بودند به راحتی مکان برگزاری جلسه را که در زیرزمین مجموعه ورزشی حافظیه بود ترک کردند و معلولان ویلچر سوار را در این زیرزمین تنها گذاشتند.
تنها پنج نفر معلول ویلچر سوار در این زیرزمین باقی ماندند و یکی از این معلولان که خنده تلخی بر لبانش نقش بسته بود، خطاب به خبرنگار ایرنا که در این محل حاضر بود، گفت: حالا چه کسی یاری گر ما برای بالا رفتن از این پله‌ها است.
اما بیشتر شرکت‌کنندگان در این زمان محل را ترک کرده بودند و هیچ‌کدامشان در این مکان حضور نداشتند که این افراد را برای ترک سالن محل جلسه یاری کند.
این پنج ویلچر سوار به همت دو نفر از نگهبانان و تیم خدماتی مجموعه از این زیرزمین بیرون آورده شدند اما مشخص نشد که این جلسه تنها برای تکمیل گزارش عملکرد ادارات بوده است یا اینکه واقعاً به دنبال راهکاری برای حل مشکل معلولان بوده است؛‌ موضوعی که باور آن با توجه به دیده نشدن کوچک‌ترین تمهیدات برای تردد معلولان در این جلسه دشوار است.
منبع: ایرنا، ۵ مهر ۱۳۹۸

این مقاله را به اشتراک بگذارید
نظر بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *